A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezettek a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Adatkezelési tájékoztató
Elfogadás

Fisher Síkkollektor 150HMV csomag

Katt rá a felnagyításhoz
Cikkszám: NSOLAR001
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Fisher

Leírás és Paraméterek

Magas hatásfokú vákuumcsöves napkollektorok

  • Heatpipe (hőcsöves rendszer)
  • Nagy felületű hőpatron
  • Dupla üvegcső, téli időszakban is kiváló teljesítmény
  • Szelektív bevonat, szórt fényt is jól hasznosít
  • Fényvisszaverő felületek a vákuumcsövek mögött
  • 20 és 30 csöves kivitelben kapható
  • 10 év garancia

 

Miért válassza a Fisher napkollektort?

Ön a Fisher napkollektor megvásárlásával egy hosszú ideig megbízhatóan működő, világszínvonalú napkollektorhoz jut, amely magas hatásfokkal képes hőenergiává alakítani a napsugárzást akár télen -20°C-ban is. A kollektor egyik legfontosabb alkatrésze a hőpatron, másnéven kondenzátor, ami az SCM típus esetében ~30%-kal gyorsabban melegszik fel és ~10%-kal magasabb hőmérsékletű, mint a hasonló hőpatronok.

 

Hogyan működik a vákuumcsöves heatpipe (hőcsöves) napkollektor?

A hőcserélő belsejében olyan anyag van, amely már nagyon alacsony hőmérsékleten elpárolog. Az így keletkező gáz a kondenzátorba emelkedik (3), ahol felmelegíti a kondenzátor körül áramlő hőátadó közeget. Ezzel együtt a gáz lehűl, cseppfolyósodik, az újra folyadék halmazállapotú anyag a hőcserélő aljára csurog (1). 

A folyamat itt újrakezdődik, a hőcserélő belsejében tehát folyamatos a hőszállítás alulról felfelé, a hőátadás pedig a kondenzátorban történik. Az egyes hőcsövek, egymás után egy gyűjtőben foglalnak helyet, és együttesen alkotják a 20 vagy 30 csöves napkollektorokat. A vákuum feladata a tökéletes hőszigetelés biztosítása, azaz hogy a napsugárzás által felmelegített hőgyűjtő lemez (2) a lehető legkisebb energiát veszítse el. Ehhez a duplafalú vákuumcső az ideális megoldás, melynek működési elve a termoszéval egyező. Ez az oka annak, hogy a Fisher napkollektor akár a legzordabb téli időben is jó hatásfokkal működik.

 

Mit várhatok el a napkollektoros rendszeremtől?

Napkollektoros rendszereket Magyarországon elsősorban használati melegvíz készítésre, másodsorban fűtésrásegítésre használunk. Egy jól tervezett, előkészített rendszertől elvárhatjuk, hogy a család melegvíz ellátását nyáron 100%-ban, éves szinten 70-75%-ban biztosítsa. 

Ha például egy négytagú család 80.000 Ft-ot költ egy évben melegvíz készítésre, akkor ők évente 60.000 Ft-ot takaríthatnak meg (hiszen ezt az összeget nem kell más energiahordozóra kifizetniük), ráadásul az összeg évről-évre nő, ahogy a „más“ energiahordozó ára növekszik. 

A napkollektoros fűtésrásegítés létjogosultsága a ház és a fűtési rendszer függvénye. Olyan esetben lehet ezeket a rendszereket alkalmazni, ha a ház szigetelése, nyílászárói megfelelőek, a házban alacsony hőmérsékletű fűtés működik, és a gázkazán illeszthető a rendszerhez.

 

Megéri vagy nem éri meg?

Azonnal váltson napkollektorra, ha sok melegvizet fogyaszt, és földgázt, vagy földgáznál drágább energiahordozót használ a vízmelegítésre! Megéri!

A napkollektor jó befektetés, mert Önnek pénzt hoz, és nem visz. Ez azt jelenti, hogy az energiaárak növekedésével arányosan nő a napkollektor pénzben kifejezett „hozama”. Mivel a napkollektorok élettartama igen magas minimum (15 - 20 év), karbantartási igényük minimális (hőhordozó folyadék ellenőrzése), a kezdeti beruházás többször megtérül. Tájékozódjon az elérhető pályázati forrásokról, hiszen a lakossági pályázatok igen egyszerűek, könnyen igényelhetőek! A napkollektorokkal az épület értéke is nő és Ön a környezete védelméhez is hozzájárul! Döntése egy napkollektoros rendszer felszerelése mellett pénzt takarít meg Önnek, és tisztább légkört biztosít mindannyiunk számára.

 

Fisher 2014 Napkollektor Katalógus és műszaki adatok  
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Szezonális Akciók

Gyártmány
Vásárlóink véleménye

"Köszönjük a pontos, megbízható szállítást és a hozzáértő, korrekt, profi szerelő csapat munkáját.

Reméljük, hogy a berendezések tartósan, az elvárásainknak megfeleően fognak működni és ezzel köztünk egy kölcsönösen előnyös együttműködés, hosszútávú üzleti kapcsolat vette kezdetét."

- Netpoint BT, Budapest

 

"…Ezúton ismételten köszönjük a gyorsaságot és rugalmasságot, a szakértő tanácsadást és nem utolsósorban a korrekt kivitelezést! Kollegáink teljes mértékben elégedettek azóta az iroda klímájával!…"

- Halton Clean Air Kft, Vecsés

 

"Tisztelt Perfekt Klíma Kft.!

Ezúton fejezem ki köszönetemet a kft-nek és alkalmazottjának. A készüléket gyorsan - és főleg szakszerűen - felszerelték, a keletkezett szemetet összeszedve távoztak. Mivel a fizetést is a Perfekt Klíma kft-vel rendeztem, a szerelők még borravalót sem fogadtak el. Így végül kb. 1 hét alatt beszerelték a készüléket, ami a mai napig kifogástalanul működik."

- Nagykárolyi Tamás, Budapest